Personal Training Coaching

Hoe word ik een succesvol personal trainer?

Zelf Personal Trainer worden

Cellbuilding Personal Training voorziet ook in coaching voor jonge PT trainers, het delen van kennis maakt ons sterker in onze job. Alle inzichten zijn gebaseerd op een jarenlange ervaring als personal trainer en mental coach en zijn een echte meerwaarde als aanvulling op alle academische opleidingen. Een academische opleiding voor personal trainers biedt vaak niet voldoende achtergrond om echt in praktijk te functioneren en een rendabele zaak op te bouwen. Eens je je zaak wil starten komen er nog zoveel aspecten bij kijken die tijdens je opleiding niet aan bod kwamen en dan heb je het gevoel dat je er alleen voor staat.

Een eigen aanpak vinden

Academische opleidingen zijn vooral gericht op de wetenschappelijke kennis om het noodzakelijke functioneren van het lichaam beter te begrijpen en de trainingen veilig en verantwoord te kunnen geven.  Wil je personal trainer worden dan is een goede basiskennis anatomie en trainingsleer onontbeerlijk. Echter, het is al meermaals bewezen dat technische kennis alleen niet voldoende is om een rendabele zaak op te bouwen tenzij je meer evolueert in een specifiek begeleidingssegment zoals bv revalidatie of crossfit. Het ontbreekt vele startende personal trainers aan visie, een eigen conceptwaarde die een doelgroep aanspreekt. Met onze personal trainer coaching leer je een eigen personal training aanpak uit te werken om je te profileren met een eigen uniek bewegingsconcept.

Coach to coach

Een grote moeilijkheid voor beginnende personal trainers is het praktische en het zakelijk gedeelte: je zaak opstarten, welke formaliteiten moet je in orde brengen, hoe kan je jezelf verkopen (want klanten vallen niet uit de lucht). Een tweede belangrijk punt is hoe je nadien met je klanten omgaat zodat ze ook blijven komen. Wij hebben klanten die al 15 jaar bij ons komen. Hoe doen we dit? Het is belangrijk het denken en de fysieke en mentale weerbaarheid van de klant beter te leren aanvoelen. Je moet leren inschatten wat de gevoeligheden en beperkingen van de klant zijn en daar gepast op inspelen met een aangepaste trainingsintensiteit en trainingsbeleving.

 

Maximaal rendement

Naast klantenstrategie kan Cellbuilding je leren hoe je een uur personal training het beste kan indelen om de klanten steeds het maximale rendement uit hun training te garanderen en om zeer flexibel in te spelen op alle onverwachte obstakels die een training kunnen verstoren. Het is de bedoeling dat de inhoud klopt met de voorziene tijd, dat alle ingrediënten aanwezig zijn om de klant ten allen tijde een complete beleving te kunnen geven in functie van het doel.

De klant mag na de training niet het gevoel hebben dat de training of hijzelf tekortschoot, dit vergt een zeer attente aanpak en communicatie en een goed doordachte trainingssetting. Dit extra inzicht op mens en beweging is echt van onschatbare waarde om goede relaties op te bouwen met jouw klanten en hen te voorzien van de bijzondere aandacht die ze verdienen en waarvoor ze jou zullen laten verdienen.

Zoek een mentor

 

Wil jij advies om te starten als personal trainer of ben je al gestart en loop je tegen bepaalde problemen aan?

Doe wat vele succesvolle mensen voor jou ook al hebben gedaan: zoek een mentor!

Een mentor is iemand met ervaring in een bepaald vakgebied die jou ondersteunt bij het uitbouwen van jouw eigen carrière. Hij heeft op zijn pad moeilijkheden en valkuilen overwonnen die jij nog zal tegenkomen. Met onze één op één gepersonaliseerde personal trainer coaching krijg je tips en tricks die ook écht werken in de praktijk.