Personal Training FAQ

In mijn praktijk krijg ik vaak dezelfde vragen. Het leek mij nuttig om deze te verzamelen dus bij deze een Personal Training FAQ overzicht.

Is personal training duur?

Personal training is een persoonlijke trainingsformule dus het is logisch dat dit duurder is dan een abonnement bij een fitnesscentrum. De prijzen liggen meestal tussen de 50 en de 70 EUR per sessie, afhankelijk van de locatie en de genomen formule. Het spreekt voor zich dat je meer betaalt bij een trainer met jaren ervaring dan met een coach die nieuw start.

Bij een (gratis) intake gesprek bekijken wij welke formule het beste past bij jouw budget.

Wat is de meerwaarde van een personal trainer?

De grootste meerwaarde van een personal trainer is het feit dat deze de trainingen volledig aanpast aan jouw persoon. Ben jij een complete beginner of heb je al wat sportieve ervaring? Heb je bepaalde fysieke problemen waar rekening mee moet gehouden worden?

Een goede personal trainer weet precies welke oefeningen voor jou wel of niet geschikt zijn. Hij zorgt ook voor voldoende variatie in oefeningen en intensiteit. Zo kan je optimaal resultaat behalen en blessures vermijden.

Moet ik fit zijn om bij een personal trainer te gaan?

Helemaal niet. De meeste mensen die bij een personal trainer gaan zijn net niét fit. Daarom zoeken zij hulp om op de voor hen meest geschikte manier fit te worden.

Kan ik bij een personal trainer gaan als ik een fysieke beperking heb?

Ja… een goede personal trainer weet perfect om te gaan met allerhande beperkingen. Ik heb al met klanten gewerkt met artrose, knie-en rugproblemen, zwaar overgewicht, ziekte van Bechterew, hersenverlamming… ik ben ervan overtuigd dat beweging voor bijna iedereen mogelijk is. Het is een uitdaging om mensen te laten inzien dat zij ook mét beperking kunnen bewegen of sporten.

Welke resultaten mag je verwachten als je bij een personal trainer gaat?

Een goede personal trainer zal altijd beginnen met een uitgebreid gesprek omtrent jouw doelstellingen. Wil jij gewoon fitter worden? Wil je iets aan je gewicht doen? Heb jij een specifiek probleem waar je rekening mee moet houden tijdens het sporten? Wil je een bepaald sportief doel bereiken?
Daarnaast is het ook zo dat het resultaat ook mede bepaald wordt door jouw eigen inspanningen of het gebrek daaraan. Ik zie wat je tijdens je training doet maar wat jij daarbuiten doet, daar heb ik maar zeer weinig invloed op.

Ik bespreek met jou eerlijk wat jij kan, wil of moet bereiken want mensen zien niet altijd in dat deze 3 zaken niet hetzelfde zijn.

Bespaar ik er tijd mee om met een personal trainer te werken?

Ja, je bespaart er zeker tijd mee. In een publieke fitness verlies je soms tijd omdat je op een bepaald toestel moet wachten of omdat je met iemand aan de praat raakt. Een PT-sessie is zo efficiënt mogelijk opgebouwd zodat jij in dat uur maximaal rendement haalt.

Hoe vaak moet ik gaan om resultaat te halen?

Als jouw budget dit toelaat best 2 sessies per week. Heb je de discipline om ook op jezelf iets te doen kan je eventueel PT-sessies combineren met een programma op maat dat je op jezelf kan afwerken.

Hoe kies je een personal trainer?

Het is belangrijk een personal trainer met ervaring te kiezen. Vraag naar ervaring en referenties. Als iemand al jaren actief is als personal trainer is dit al een goede indicatie dat die coach weet waar hij mee bezig is. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat er een persoonlijke match is. Een coach kan maar het beste uit jou halen als er wederzijds vertrouwen is. Het is een kunst de juiste balans te vinden tussen autoriteit en vriendschap.

Werken met een trainer die niet over de juiste kennis beschikt is niet verstandig en kan jou uiteindelijk verder van je doel brengen in plaats van dichter. In het beste geval haal je geen resultaat, en dan is het gewoon zonde van je geld. Erger is het als je door een verkeerde aanpak een blessure zou oplopen waardoor je een tijdje aan de kant moet.

Wil jij graag meer info ? Maak een afspraak voor een gratis infosessie op 0497/475195