Personal Training Coaching

Hoe word ik een succesvol personal trainer?

Kennis delen is kracht

Cellbuilding Personal Training voorziet ook in een aanvullende praktische opleiding voor jonge PT trainers, het delen van kennis maakt ons sterker in onze job. Deze opleiding is geen erkende opleiding of een vervanging voor een andere erkende opleiding zoals NASM, maar voor wie zich de bewegingsmethodiek van Cellbuilding eigen maakt en zich enkel profileert met deze werkmethode kan dit wel voldoende zijn om te starten als bewegingscoach. De opleiding biedt inzicht in een heel uniek personal training concept dat werkt. Alle inzichten zijn gebaseerd op een jarenlange ervaring als personal trainer en mental coach en zijn een echte meerwaarde als aanvulling op alle academische opleidingen. Velen die academisch werden opgeleid hebben deze opleiding gebruikt om beter in praktijk te functioneren en een rendabele zaak op te bouwen. 

Een eigen aanpak vinden

Academische opleidingen zijn vooral gericht op de wetenschappelijke kennis om het noodzakelijke functioneren van het lichaam beter te begrijpen teneinde de trainingen veilig en verantwoord te kunnen geven, een goede basiskennis anatomie en fysiologie mogen dus zeker niet ontbreken bij de skills van een personal trainer. Echter, het is al meermaals bewezen dat technische kennis alleen niet voldoende is om een rendabele zaak op te bouwen tenzij je meer evolueert in een specifiek begeleidingssegment zoals bv revalidatie of crossfit. Het ontbreekt vele startende personal trainers aan een goeie visie, een eigen conceptwaarde die een doelgroep aanspreekt. Cellbuilding leert je een eigen personal training aanpak uit te werken om je te kunnen profileren met een eigen uniek bewegingsconcept. Cellbuilding leert je meer over de menselijke factor achter de beweging en wat de mens beweegt. Het doel achter deze aanpak is om lange termijnrelaties op met je klanten op te bouwen. 

Groeien in 30 uur

Tijdens de 30u durende opleiding leer je creatief te zijn met beweging, je leert alternatieve en uitdagende trainingssetups realiseren die beweging toegankelijker maken voor ieder mens, ongeacht zijn beperkingen. Je leert werken met impromptu tools en het inrichten van een functionele trainingsruimte. Cellbuilding zal je ook de sensitiviteit aanleren om het denken en de fysieke en mentale weerbaarheid van de klant beter aan te voelen, je zal leren inschatten wat de gevoeligheden en beperkingen van de klant zijn waardoor je in staat zal zijn om te anticiperen met een aangepaste trainingsintensiteit en trainingsbeleving.  Cellbuilding leert jou werken met een groter inlevingsvermogen en deelt met jou zijn kennis van het intuïtieve werken en lezen van een lichaam in beweging.

Maximaal rendement

Cellbuilding zal je leren hoe je een uur personal training het beste kan indelen om de klanten steeds het maximale rendement uit hun training te kunnen garanderen, de trainingsmethodiek van Cellbuilding maakt het mogelijk om zeer flexibel in te spelen op alle onverwachte obstakels die een training kunnen verstoren. Het is de bedoeling dat de inhoud klopt met de voorziene tijd, dat alle ingrediënten aanwezig zijn om de klant ten allen tijde een complete beleving te kunnen geven in functie van het doel.

De klant mag na de training niet het gevoel hebben dat de training of hij zelf tekort schoot, dit vergt een zeer attente aanpak en een goed doordachte trainingssetting.
Dit extra inzicht op mens en beweging is echt van onschatbare waarde om goede relaties op te bouwen met jouw klanten en hen te voorzien van de bijzondere aandacht die ze verdienen en waarvoor ze jou zullen laten verdienen.